Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Baumaxovy tři otvory pro Jyrku

Já se těm socialistům opravdu divím, že si toho Paroubka pořád ještě drží. Dneska zase v parlamentu předvedl to jediné co umí – čas od času zasmrdět a pak se po porážce zase potupně stáhnout. Paroubek vždycky prohraje, nikdy nic nezíská a přitom slibuje a vyhrožuje na všechny strany. Co řekne, to už zítra neplatí (jestli to tedy platilo ještě v momentu, kdy to dořekl). Jeho totální nespolehlivost, egoizmus a prolhanost přivádí jeho stranu neustále mimo hlavní politickou hru.

K čemu je socialistům, tedy těm pravověrným a autentickým (tedy nemyslím na vychcánky typu Ráth, kteří jdou tam, kde cítí větší šanci pro sebe), někdo jako Paroubek? Tedy osoba, která je schopná jen negace, která nepřichází s žádným pozitivním a hlavně vlastním programem? Osoba, která jen neustále umenšuje vliv socialistů na všech možných úrovních? K čemu je jim komik, který se uprostřed volebního období opíjí výzkumy, které si sám zaplatil a které nemají v realitě vůbec na nic vliv? K čemu je jim pantáta, co se s panděrem nechá fotit mezi vychrtlými radikálně levicovými protiradarovými vyděrači a myslí to vše vážně?

Jako volič ODS, o které si však nemyslím, že jest plna lidí toliko idealistických a svatých, se z Paroubka raduji. Nejen proto, že tento pupkatý strýc jen neobratně zakrývá to, že politika je pro něj polem, kde v přetransformované podobě může to, co nemůže doma a je tím ideálním terčem oprávněného posměchu, ale i proto, že Paroubek je zárukou úspěchu ODS na všech úrovních. Jyrka je totiž osobou natolik obludně negativní, že odradí všechny ty, kteří by snad někdy za hypotetických situací uvažovali o tom, že by snad socialisty volili.

Na závěr báseň pro Jyrku z tvorby velikého Xavera Baumaxy (vyloženej Vítězslav Hálek) – vysvětlí nadpis a v hutné, přesto však velmi přesné zkratce, celou českou levicovou politiku, která je pod vlivem morouse Jyrky a lidí, co jej obdivují. Nuže (viz rozhovor s umělcem v Reflexu ):

Xaver Baumaxa (z cyklu Ženy)

Tři zbytečné otvory

Jedním ti nadává

Druhým ti nedává

Třetím na tebe sere

A abyste neřekli, že porát šiju jen do chudáka Jirky, TADY se zas můžete podívat, jak Zaorálek vysvětluje, proč fetoval toluen a proč žral psy . No já z toho byl celej tumpachovej...

Byl jsem dnes v pokušení zakázat diškuzi, ale zase Mirek Macek říkal, že vy úchyláci se tady na internetu dobře kanalizujete a jste pak míň společensky nebezpečný, tak to tady nechám vyhřeznout i dnes ;) 

Autor: David Prokop | pátek 13.6.2008 16:12 | karma článku: 28,59 | přečteno: 2559x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Ročník 1978.

Oblíbení blogeři: pánové R. J. Hřebíček, Binko a Kremlík.

Právě čtu István Bibó, Breviárium.