Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vybírat peníze a sbírat konzervy pro Japonce je hloupost

Samozřejmě i já soucítím s Japonci po nedávné tragedii. Ovšem naprosto mě fascinuje, když se pro jednu z nejbohatších zemí světa, která sama oplývá mořem financí a potřebnou technikou, vybírají peníze a sbírají konzervy.

Všech magorů tátagoogle

Žiji v Budapešti, a tak jsem málem spadnul při sledování televize na zem, když jsem viděl palety s konzervama, které hodlá nějaká zdejší charita poslat do Japonska. Nejen že to prostě z výše uvedených důvodů je zbytečnost, je to neuvěřitelné plýtvání prostředků – posílat něco tak těžkého přes celý svět a nekoupit to třeba v některé z Japonsku sousedních zemí, to je prostě nekonečná tupost.

Přitom mnohem blíže našim domovům jsou tragedie nemenší. Abych zůstal u maďarského příkladu – v této zemi uprostřed Evropy jsou v roce 2011 desetitisíce dětí, které mají hlad, které se nají pořádně jen ve školní jídelně a to kolikrát ještě ne pořádně. Nemají takový hlad jako při hladomoru v Etiopii, ale prostě hladoví. Ano, pomáhá se jim, ale tento problém má stále k vyřešení daleko. A takových věcí je jak u nás, tak třeba v tom Maďarsku, kvanta. A my posíláme Japoncům peníze a konzervy??

Vyjádřit soustrast, obdivovat se obrovskému hrdinnému vypětí záchranářů v elektrárně Fukušima, případně nabídnout Japoncům něco, co opravdu nemají a postrádají, to ano. Všechno jiné mi připadne vůči trpícím kolem nás přímo hrubé a vulgární. Posílat peníze japonskému červenému kříži může jen všech magorů táta.

Autor: David Prokop | středa 30.3.2011 18:54 | karma článku: 20,60 | přečteno: 2623x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Ročník 1978.

Oblíbení blogeři: pánové R. J. Hřebíček, Binko a Kremlík.

Právě čtu István Bibó, Breviárium.