Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJH

Rob J.H.

21. 7. 2010 11:02
a u nás...

...to mohlo dopadnout podobně, nasáčkovat se do Strakovky parta Jirky Paroubka. Jinak díky za jako vždy vyčerpávající rozbor situace v Translajtánii ;)

0 0
možnosti
VB

velky bratr

18. 7. 2010 16:09
Ano, argentine MFM vyslovene pomohl

Kompletne tam zrusil stredni stridu, takze tam pak mohli vyhrat komunisti snadno a nikdo tam nema zdroje na to, aby vuci nim jakkoliv vystupoval. Aktivity MMF jsou vyslovene destruktivni a soucasny stav madarska je do znacne miry dilem mezinarodnich financnich instituci davno pred rokem 2008.

.

Autor by mel zacit tim, ze nebude historii datovat od okamziku O, ktery se hodi pro propagaci nejakeho nesmyslu, ale mel by jit po korenech problemu.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

18. 7. 2010 16:22
Re: Ano, argentine MFM vyslovene pomohl

Kořenem problému je že maďaři byli stupidní a spotřebovávali víc než kolik si vydělali.

Ke splácení dluhů je třeba je donutit. Stejně tak Řecko, Itálii, Španělsko.

Pokud nechtějí spolupracovat tak je třřeba tzavést co nejtvrdší sankce.

0 0
možnosti
T

tromi4

18. 7. 2010 15:29
pokud Maďaři potřebují cizí peníze

musí se podle toho chovat a to platí pro každého, jednotlivce či stát

0 0
možnosti
B

bourbon

18. 7. 2010 15:14
Velká Maďárie

Maďarsko resp. Uhersko přece do roku 1918 bylo, pane Somogyi, vzorem politické a národnostní tolerance, podporovalo slovenské základní, střední a vysoké školství, nikoho neutlačovalo, takže po roce 1918 byli všichni jeho bývalí obyvatelé, hlavně ti hovořící slovensky, rumunsky a chorvatsky, strašně smutní a skleslí. Ve starém Uhersku byly samozřejmě svobodné volby, nezávislé soudy, svobodný tisk, grófové prohrávali soudní pře s mlynáři atd. atd. atd.

Pane Somogyi, takovéhle pohádky resp. žertíky pro malé čertíky si vykládejte kosům. Když se Uhersko rozpadlo, pár milionů Maďarů se ocitlo v nových, pro ně cizích zemích, ale několikanásobné více Nemaďarů mělo proč slavit. ;-D;-D[>-]

0 0
možnosti
N

nobi

18. 7. 2010 15:06
To je jedno

co udělají nebo budou chtít udělat, stejné je to u všech zadlužených států-EU,MMF "radí", "doporučuje" opatření ke snížení dluhu a jedním dechem vyžadují, aby se dál zadlužovaly a to kvůli hovadinám jako "boj" sterorismem,boj proti GO či změnám klimatu, takže to spíš vyvolává dojem řízeného zadlužování všech států EU až do úplného zootročení lidí v nich. Komu to prospívá? Nevím. Jestli někdo ví, rád si doplním ten kamínek do mozaiky světového dění.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

18. 7. 2010 16:10
Re: To je jedno

Mozna proto, ze Lisabonska smlouva jakoby z kopirky odpadla po sepsani strategie nacistickcyh podnikatelu koncem valky, jkdy uz bylo jasne, ze vojensky si evropu nepodmani...

0 0
možnosti

originalni_demokrat

18. 7. 2010 14:59
To vypadá

že Maďaři budou ještě horší nacionalisté než Češi. Nejdřív se v 19. století snaží zmaďarizovat celé velké Uhry a dodnes pláčou nad Trianonem. Z hrdého státu se stala zemička která brzo možná krachne. Někdy mám pocit že to vyrovnání z 1867 byla největší maďarská tragédie která nakonec vedla k rozpadu našeho podunajského soustátí. :-/

0 0
možnosti
E

ernest66

18. 7. 2010 14:33
Pro autora tohoto článku

Dobrý den. Strašně nerad, ale musím toto napsat. Jste s prominutím trouba a o Maďarsku nevíte vůbec nic. Pletete do Vašich článků jenom paté přes devaté a jenom papouškujete ostatní pisálky, kteří se snaží vypadat jako by o Maďarsku věděli vše a jenom hloupě pomlouvají. Nastudujte si maďarskou historii a také současné politické dění v Maďarsku pořádně a potom možná budete moci o Maďarsku psát pravdivě. Ale od pisálka čecháčka Vašeho ražení (teď jsem ve svém psaní jako Vy) to bohužel nelze očekávat. Stále totiž v čecháčství přetrvává nenávist k RakouskuUhersku a proto není divu ta strašná zloba a nenávist čišící z Vašich článků vůči Maďarsku a všemu co se v Maďarsku děje.

Gabriel Somogyi České Budějovice s.gabriel@email.cz

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Ročník 1978.

Oblíbení blogeři: pánové R. J. Hřebíček, Binko a Kremlík.

Právě čtu István Bibó, Breviárium.