Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

vit.kucik

14. 4. 2010 23:51
Mohu Vás ujistit, že Církev...

...opravdu nemá v současném světě privilegované postavení, naopak spíše bojuje o to, aby měla postavení rovnocené s ostatními...

A to, že je složena ze stejně hříšných lidí, jako jste Vy nebo kdokoliv jiný, sama ví. Je to totiž její teze, kterou jste pouze zopakoval... :))

P.S. Zajímavým zdrojem informací jsou pro mně osobně Vaše reportáže z Maďarska... :)

0 0
možnosti
MF

falm

26. 3. 2010 22:15
Asi to nemáte v hlavě v pořádku

jinak byste nemohl napsat takovýhle nesmysl: "instituce typu církev přitahují nejen skutečné horlivé věřící, ale také devianty všeho možného druhu".

Vážený, když už jde někdo studovat církevní nauky, tak rozhodně ne proto, že je deviant všeho možného druhu. Tihle lidi to musejí mít v hlavě zatraceně srovnáno, jinak by je např. na teologickou školu ani nepřijali.

Že je celibát "svádí" k podobným praktikám, je zcela jiná věc, kterou rozhodně nelze schvalovat.

To ale neznamená, že budete tvrdit takový nesmysl. Promiňte. Ulítl jste jak Topolánek.

0 0
možnosti
U

ufonek007

27. 3. 2010 21:54
Re: Asi to nemáte v hlavě v pořádku

V podstatě mátě pravdu oba dva. Byl jsem u diskuze která se týkala právě nedostatku kněží a míry obtížnosti studia teologie. Závěr byl takový že to studium není lehké, ale v zásadě je to tak dobře. Pokud to někdo chápe jako své životní poslání, dokáže to nejlépe právě tím, že se nenechá odradit ani když ho zpočátku několikrát odmítnou. Navíc se prý občas hlásí i "opravdu divní lidé", které ten systém svou obtížností vyselektuje.

Takže to tvrzení je pravdivé i když je naprosto naivní. Na teologii se nedostane jen tak každý a samotný studium také není žádná selanka a nedodělá ho kde kdo. Nevím jak moc se od sebe jednotlivé školy liší, ale .. vždyť teologie je naprostej hardcore ;-D .. latina, hebrejština, náboženské povinnosti, nultej "přípravnej" ročník. Někteří to vzdávají, protože zjišťují že realita je někde jinde než jejich naivní idealizované představy.

0 0
možnosti
S

Schee

26. 3. 2010 7:17
Přestože jsem ateista

Tak se mi na tom něco nezdá. Tahle mediální skandalizace, náhlé stovky případů smrdí jen senzací a tučným odškodněním. Být církevním představitelem, tak bych platil i kdyby to nebyla pravda, než se neustále nechat vláčet v novinách.

0 0
možnosti
D

duhastrecht

26. 3. 2010 7:39
Re: Přestože jsem ateista

Hlavně je zajímavé a podstatné, že se neozývají žádné "przněné děti", jak naříká (nejen) autor, ale padesátníci, co si znenadání "vzpomínají", jak před třiceti čtyřiceti lety byli "zneužiti" a že se jim to okamžitě střelhbitě a bez vyšetřování bezmezně věří, jakákoliv obrana je předem knokautována. Takto může kdokoliv odstranit kohokoli, obětmi smyšlených "pedofilních" skandálů zdaleka nejsou jen atheistům nepohodlní kněží (včetně současného papeže), ale také nepohodlní kantoři, soudci, herci, zpěváci i obyčejní tatínkové při rozvodu atd. 

Církev by platit neměla, mediální obraz si tím nevylepší, naopak, cíkevníci by spíše měli zvážit, zda není na čase se těmto novodobým honům na čarodějnice postavit a všechny tyto nezákonné a podvodné procesy konečně zastavit.

P:S: Pokud to neudělají, za třista let budou obviňováni, že hony na nevinné "pedofily" odstartovala právě církev, viz zkušenost s čarodějnickými procesy  odstartovanými a z největší části prováděnými světskou mocí.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

26. 3. 2010 3:43
mozna

az soudy zacnou davat vetsi odskodneni

0 0
možnosti
MB

Mychal.B

25. 3. 2010 23:56
Oni zřejmě nemají důvod žádat světskou spravedlnost,

zřejmě plně spoléhají na tu posmrtnou a světská je jim ukradená...

0 0
možnosti
PJ

petra2605

25. 3. 2010 21:04
administrantům asi chybí

základní lidská potřeba a jak se dostávají do managementu tak získávají moc a svěřují se jim děti ve slepé víře v dobro, toť vše

0 0
možnosti
R

rojack

25. 3. 2010 20:38
To je ale parodie

Topolánek kritizuje církev, představitelé církve zneužívají děti po celém světě, ale pozor - před jihomoraváky se to nesmí říkat! To není ani parodie, to je pokrytectví.

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

27. 3. 2010 13:02
Re: To je ale parodie

Nejsem z jižní Moravy, ale přes hubu bych ti dát mohl..!!

0 0
možnosti
K

Kozlík_

25. 3. 2010 20:11
Tak jse se otřel o Semína

Semín není ani kněz, ani nemá homosexuální či pedofilní aféry. Proč radši nenapíšete o hanebných farářích, kteří byli za zneužívání chlapců odsouzeni. A o hierarchii, která je kryje - jak třeba arcibiskup Graubner. Teloga Nováka vyhodili z fakulty, kdežto nemravného faráře se Graubner dále zastával, popíral vinu, jen překládal z farnosti do farnosti. Než ho odsoudil světský soud, díky zásahu Graubnera (patrně) k nezvykle nízkému trestu.

Pokud Semín kritizuje ciziložného politika, tak toto na místě je. Vy myslím katolík nejste, ale máte jistě právo kritizovat nemravné kněze i hierarchy, kteří je kryjí. Semín má tím více právo kritizovat svého premiéra, pod kterého na rozdíl od Vás spadá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Ročník 1978.

Oblíbení blogeři: pánové R. J. Hřebíček, Binko a Kremlík.

Právě čtu István Bibó, Breviárium.