Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jarcho

29. 1. 2010 13:12
dohoní Havla?

Havlovy hry byly přeloženy do více jazyků.

Jsem zvědav, jestli Klaus v těch překladech Havla dohoní.

V každém případě je to ale pozoruhodné, že už dva prezidenti tak malé zemičky s tak exotickým jazykem pouhých 10 milionů lidí jsou tak hojně překládáni!

Která z velikostně srovnatelných zemí je na tom podobně? Žádná!

0 0
možnosti

Nero

29. 1. 2010 8:38
Nemohou mu uznat pravdu.

Stojí na nakloněném svahu a jediné drcnutí znamená pohyb který by byl nezastavitelný.Vždyť mají prázdné ruce!

0 0
možnosti

Tramp_007

28. 1. 2010 23:17
To

stačilo napsat "výborné blogy Kremlíka". A je to jasný.

0 0
možnosti

apeppepa

28. 1. 2010 22:47
Spisovatel nebo prezident?

Co je vlastně  V.Klaus? Je to jen rádoby spisovatel a rádoby vědec, který vydává své knihy s pomocí svého prezidentského úřadu. Jako politik a ekonom ve světě nic neznamená, bez prezidentského úřadu by neznamenal nic ani jako "spisovatel". Na významné státní návštěvy nejezdí, objeví se jen tam, kde je třeba podpořit vydání jeho knihy. Je to střet zájmů, zneužívání státní funkce ve svůj prospěch, v případě Ruska, kde sponzoruje vydání jeho knihy Lukoil, je to i ohrožení bezpečnostních zájmů státu. Jeho knihu "Modrá nikoli zelená planeta" jsem četl, dělá do věcí, kterým nerozumí, sám nakonec píše, že to řeší z hlediska společensko-vědního a nikoli z hlediska fyziky,meteorologie apod. Brojí proti všem možným omezením včetně zákazu DDT. Ale svoboda jednoho nemůže způsobovat ohrožení či škodu druhému, nějaká pravidla a zákony musí být.

0 0
možnosti

MiroTR

28. 1. 2010 22:54
Re: Spisovatel nebo prezident?

No, právě proto, že je ekonom, tak řeší problém GO z hlediska společensko-vědního a nikoli z hlediska fyziky a meteorologie. Nevím, co se Vám na tom nezdá.  Mně to připadá daleko užitečnější, než manipulovat s neprůkaznými daty.

0 0
možnosti

MORAK

28. 1. 2010 20:25
Klaus odhaloval oteplovací podvodníky mezi prvními

Můžeme být hrdí, že máme takového presidenta !   Je to rozumný chlap pevných zásad.    Proto  oteplovacím podvodníkům a dalším  přizdisráčům  vadí.    Ať žije president Klaus ![>-]

0 0
možnosti

Lionel.r

28. 1. 2010 21:24
Re: Klaus odhaloval oteplovací podvodníky mezi prvními

Názory p. Klause na výkřiky o oteplování jsem si vždy s potěšením přečetl. Jednak jeho projevy čtu rád (mají hlavu i patu) a taky proto, že své názory opíral nikoli o ideologii, ale o seriózní poznatky uznávaných vědců, kterým nebylo dopřáno sluchu. Že je jakési globální oteplování blbost, mi bylo jasné od začátku. Rovněž je mi jasné, že to celé - jako jíž spousta levicových mládežnických hnutí - postupně utichne a vymizí do ztracena. A taky je jasné, že tito "poražení" nikdy neuznají svou bláhovost, natož autoritu Klausova formátu.

0 0
možnosti

krysodlak pizmovy

28. 1. 2010 19:47
Klausovy nazory jsou irelevantni

nerozumi prirodnim vedam, nema argumenty a jen hada. Uvedu to prikladem. Dnes je komunita fyziku rozdelena na dve poloviny, jedna se domniva, ze strunova teorie predstavuje skutecny popis prirody, druha se domniva, ze se jedna o iluzi. Dejme tomu, ze si z nejakeho duvodu zalozim karieru na tom, ze budu tvrdit, ze strunova teorie je spatna, aniz bych ji vsak rozumel. Za 20 let se ukaze, ze jsem mel pravdu a ona skutecne byla spatna? Je to duvod mne oslavovat jako proziraveho genia? Jisteze neni. A podobne je to s Klausem. Ten clovek si jeste pred par lety pletl klima s pocasim, vetsinu "argumentu" ve sve knize selektivne opsal od jinych, kteri tomu na rozdil od nej skutecne rozumi (Lomborg, Motl a dalsi klimaskeptici). Shrnuto a podtrzeno: na Klause hazu bobek

0 0
možnosti

kladivar2

28. 1. 2010 19:41
Vykrik do tmy? dlouha chvile? a nebo jen

nam autor chtel ric ze je obdivovatel Klause? rek bych asi od kazdyho neco Rv

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS