Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

molok

8. 1. 2010 13:51
Trochu se chytáte na vlastní logiku

Bez ohledu co si myslím o novoročním projevu prezidenta a reakci pana Šmuclera cituji: "Trochu mě překvapil doktor Šmucler, jeden z lídrů strany TOP09, který se zřejmě také snaží zviditelnit vlastní blog nikoli nějakou velkou myšlenkou, ale prostě a jednoduše jen tím, že se otře o Klause" . Analogicky Vy místo nějaké myšlenky se jen prostě a jednoduše otíráte o pana Šmuclera? Já myslím, že to tak není, že každý má právo kritizovat to, co se mu nelíbí a už si pro jednou ujasněme jednu věc. Pan Klaus není nějaká nedotknutelná osoba, která z nějakého nedefinovatelného postu (možná je jím igelitková volba) není kritizovatelná. Natož tak jeho projevy. Osobně pro mě je Klaus čistý pragmatik bez potřebné morálky a nadhledu, který má natolik definovaný vlastní svět a ze svého pohledu na něj nikdy neustoupí, že je schopen na čistě vědeckou záležitost jako je změna klimatu aplikovat své výstupy, které chce dosáhnout (např. žádné regulace) a k těmto výstupům teprve dohledávat podpůrné argumenty.

0 0
možnosti
RJ

molok

8. 1. 2010 13:52
Re: Trochu se chytáte na vlastní logiku

což je tedy absolutně opačný postup, než když vědec zkoumá určitý soubor dat a z něho implikuje výsledky bez ohledu jaký budou mít politický nebo ekonimický dosah ...

0 0
možnosti
QD

Quantum daemon

7. 1. 2010 11:02
cim vetsi blbec

tim vice ma rad Klause. Tento jednoduchy prirodni zakony by se mohl prohlasit za obecne platny axiom a bylo by mozno na jeho zakladech vybudovat celou vedu. Zatim neznam ani jedinou vyjimku z tohoto pravidla a testoval jsem je jiz na tisici prikladech.

0 0
možnosti
L2

Livrak 2

7. 1. 2010 11:20
Re: cim vetsi blbec

Kdepak jste to testoval ? ;-D  Vy jste ten jednoduchý .;-)

0 0
možnosti
L2

Livrak 2

7. 1. 2010 10:50
:-)

Na pana Šmuclera mám svůj názor, ventilovat ho nebudu. Stačilo když dělal na Nově pořad, myslim že se to jmenovalo Tabu. Hrozný.Dětinský člověk a kariérista k tomu.

0 0
možnosti
J

jeche

9. 1. 2010 20:00
Re: :-)

To byl děs,to je fakt.ale jako na zubaře,resp.ústního chirurga mám na něj výborné reference,ať už jder o kvalitu práce,či přístup k pacientovi.

0 0
možnosti

Roman Šmucler

6. 1. 2010 9:53
Hezká tečka za diskuzí o morálce

Já myslím, že dnešní milost pro policistku odsouzenou za braní úplatků od cizinců je takovou hezkou tečkou za tím celým novoročním morálním poselstvím...

0 0
možnosti
RJH

Rob J.H.

6. 1. 2010 14:00
Re: Hezká tečka za diskuzí o morálce

To už tak zkrátka bývá, že se milost neuděluje těm, co nic neprovedli a nebyli odsouzeni, to by pak bylo sice hezké, ale nějak si to v parxi nelze představit. Milost se už jaksi z podstaty uděluje těm, kdo odsouzeni za něco byli. Záleží pak na konkrétních okolnostech případu - seznámil jste se dobře s důvody udělení milosti?

A pokud chcete jenom tam z dlouhé chvíle naznačit, že je Klausovi nějak blízká "morálka" uplácení, jedná se z Vaší strany o takovou malou, uprděnou zlomyslnost. No budiž. Když čert neuškodí, alespoň zasmrdí.

Pro letošek přeji TOP 09 a Karlu Schwarzenbergovi maximální úspěch ve volbách, navzdory přítomnosti (u nové strany na vzestupu bohužel asi neodmyslitelných) rychlokvašených a jednoúčelových "politiků".

0 0
možnosti
A

agent

5. 1. 2010 20:34
Chci věřit a věřím, že TOP 09 by neměl být volitelný!

Je v něm plejáda politiků  známých z pol. scény 10-15 i více let a všichni z nich "to" myslili vždy dobře a nejlíp! Se zemí i lidem!  Co chtějí v TOPu  ještě zlepšovat, když se za dvacet let museli zcela roizdat. Taková paní Parkanová co bojovala v OF s StB /o místo v JZD,/ prošla vším možným, zkusila kde co, tedy něco na způsob "univerzální vojanda" a nechalo by se pokračovat Mirkem Kalouskovic, panem nadlesním...jen mě šokuje spojení s malými gebernátory, tedy starosty! Kteří přesně kopírují své vzory z vrcholové politiky...! No,snad budeme uchráněni od TOPu a Zelených. 

0 0
možnosti
A

agent

5. 1. 2010 20:54
Re: Chci věřit a věřím, že TOP 09 by neměl být volitelný!

Abych nezapoměl na merit: pochybuji - a rád bych se mýlil - že by p. Šmucler byl tím správným zástupcem lidu a hájil  zájmy zhruba  těch 70%, kteří žijí z ruky do huby nebo jsou těsně nad touto hranicí...! Rodina Šmuclerů je jistě úspěšná, bohatá, vzdělaná, přejme jí všechno dobré, ale ať se raději drží byznysu a neleze do politiky, zejména ne stylu a obsazení TOP!  Stačil disident  Voloďa ze SSSR na NOVĚ... a spol.!

0 0
možnosti
LU

pidla

5. 1. 2010 15:02
Volit TOP 09?????

Z bláta do louže. Copak lidi neznáte jiné osoby, než jsou staří, vysloužilí a neosvědčení či přímo zneuznaní politici??? Jinak máte pravdu, pan Šmucler ten projev ani nečetl a velice nepozorně poslouchal.

0 0
možnosti

Roman Šmucler

5. 1. 2010 18:32
Re: Volit TOP 09?????

Jen pro upřesnění, projev jsem neslyšel, byl jsem pryč ale několikrát bedlivě četl a snažil se ho i v diskusi s jinými pochopit.

0 0
možnosti
AO

Oralek

5. 1. 2010 11:44
Volit TOP09?

Nejak jsem vypozoroval, ze jste pravicovy volic, nestalo by tedy za to volit pravicovou stranu? No jo, ja vim, u nas zadna neni. Tedy pravicovy program maji Svobodni, ale ti zase tragicky nezvladaji marketing, takze nemaji sanci. Ale asi budu stejne volit je, volit levicove, ci stredo-leve strany pro mne nepripada v uvahu.

0 0
možnosti
TJ

Rudick

8. 1. 2010 23:36
Re: Volit TOP09?

on ten marketing je dost o penězích a určité oblibě u mocných v tomto státě. pokud máte bohaté sponzory, není problém si zaplatit americkou PR agenturu (že, ODS a ČSSD) a mít plakáty u každé pěšiny. jenomže velcí sponzoři obvykle za své "dary" něco chtějí. uvidíme, co například chce podnikatel Bakala u TOP09 (prolomení těžebních limitů?).

obliba u mocných tohoto státu zase spočívá ve faktu, že například skoro všechny noviny v ČR patří německému kapitálu, soukromé televize spadají pod nějaký konglomerát, šéf ČT Janeček se u volby ředitele jen potí, jestli za minulou dekádu někoho příliš nerozzlobil.

to se pak třeba zmiňovaným Svobodným může z redakce jednoho z největších deníků v ČR dostat odpověď, že o nich mají "zeshora" zakázáno publikovat.

a pokud v novinách nebude novinář psát podle zadání, dostane vyhazov: http://abbartos.wordpress.com/2009/12/23/normalizace-je-opet-tu-kdo-kritizuje-lisabon-a-unii-jde-od-valu/

tak vidíte, že s tím marketingem to není jednoduché, doba je jinde.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

5. 1. 2010 9:37
Mit fecseg ?

Klaus nalunk legnagyobb rablo es cigany van.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
ZB

zberanek

5. 1. 2010 6:53
Opravdu autor tohoto blogu rozumí tomu, co čte

Šmucler je jistě inteligentní člověk a také vyčuraný (omlouvám se, ale jiné slovo tak dobře nevystihuje jeho počínání). Šmucler dobře zapadá do skupiny TOP 09, TOP 09 je účelovou politickou stranou, která se bohužel zřejmě do Parlamentu jednou dostane. V PS a nebo dokonce ve vládě většina politiků TOP 09 již byla, takže bych předpokládal, že průměrně inteligentní člověk-volič tyto lidi již prokokoukl, a proto je nemůže volit. Bohužel i autor tohoto blogu, který se pyšní tím, že umí nejen číst, ale také rozumí tomu, co čte, bude volit TOP 09.

0 0
možnosti
A

Aldor

5. 1. 2010 9:04
Re: Opravdu autor tohoto blogu rozumí tomu, co čte

Tak mi prosím poraďte, koho mám volit, když máte všechny politky tak dobře prokouknuté? Podle toho, co píšete to tedy nemůže být ani jedna se současných parlamentních stran. Jsem jedno velké ucho.

0 0
možnosti

Roman Šmucler

5. 1. 2010 6:38
Šmuclerova reakce

Každý jsme si v tom projevu možná našli něco jiného, nemá smysl se přesvědčovat.. Mě hlavně vadilo, že to nebyl apel, jaký si u příležitosti  Nového roku představuji. Opravdu mi chybělo více "kázání". To s budoucností byla jen třešínka na dortu. Prostě neumím budoucnost nechat jen na sci-fi, jakkoliv je téměř nemožné predikovat na 100 let. Ale podstatné věci:

1/ Do politiky se neženu, není o co stát. Mýtus o "korýtkých" v politice do ní opravdu nalákal lidi, kteří si těch 60-90 000 Kč neumějí jinak vydělat. Lidi, kteří pak pro to udělají cokoli. Pro mě, je to, jakož i pro ostatní úspěšnější čistá finanční ztráta (nejde jen o výši měsíčního platu, člověk odchodem do politiky ztrácí budoucnost ve svém oboru). Čím více budeme kříčet o "korýtkách" v Parlamentu, tím více tam půjde neúspěšných loutek, které budou řídit 3-4 reální šéfové.

0 0
možnosti

Roman Šmucler

5. 1. 2010 6:39
Re: Šmuclerova reakce

2/   Nechme už těch osobních útoků a perzonalizace. Bavme se o myšlenkách (a často provokativně)- to není útok na prezidenta a jiný zase na někoho jiného. To není derby Sparta-Slavie, diskutujme k věci. To komunistické, kdo není s ná mi je proti nám už snad stačilo...

3/ Pana prezidenta si v mnoha ohledech velmi vážím, právě proto rozebírám jeho projev. Zpětná vazba pomáhá i prezidentům.

4/ Děkuji za Váš názor, proto tu jsem i mě to pomáhá tříbit názory

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Ročník 1978.

Oblíbení blogeři: pánové R. J. Hřebíček, Binko a Kremlík.

Právě čtu István Bibó, Breviárium.