Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pá_ja

10. 8. 2009 17:02
Stejná zkušenost, bohužel je to všude

a řešení, trochu drahé, při jakékoli dopravní nehodě na dálnici poslat do luftu vrtulník a ten by monitoroval situaci a v případě potřeby by akusticjky upozornil na porušení zákona,nebo dát do odstavných pruhů čidla a při nehodě by se aktivovala přes velín , který obsluhuje ty infotabule a přes kamery by se zjistilo auto, co to přejelo.

0 0
možnosti

Vikiš

10. 8. 2009 19:29
Re: Stejná zkušenost, bohužel je to všude

Drahé to jo, ale stálo by za rozmyšlenou. Až budu v miliardách,  zasponzoruju to.

0 0
možnosti

burden

10. 8. 2009 10:47
podepisuji

Přiznám se, že nejezdím vždycky střízlivý, že jezdím rychle, že na pitomá pravidla často kašlu. Nicméně jsou věci, které jsou pro mne posvátné - jako je přesně tento případ. V zácpě do odstavného pruhu NIKDY nevjedu, to je privilegium hasičů a záchranky a ty hajzly, kteří toto činí bych střílel na potkání. TAM jde o život, ne když si dám půl sedmičky dobrého vína a potom v pohodě jedu domů. To samý záchranky. Těm jdu z cesty sotva je vidím, u mne mají vždycky svou RIGHT OF WAY jistou.

0 0
možnosti

pesimistka7

10. 8. 2009 12:25
Re: Nepřeji Vám nic špatného

   ,ale pokud by někdo "nestřízlivý", rychle jedoucí, či kašlající na pravidla zmrzačil Vás, či Vám blízkého člověka, možná byste přehodnotil KDY jde také o život.:-/

0 0
možnosti

BlackAnonym

7. 8. 2009 11:01
hmmm

Klasika článek, zavřít, rozdat pokuty - pokud možno alespoň 500 000,- pro každého, brát řidičáky a já nevim co všechno. Ale když vidím spoustu z vás, co tady chytračíte, jak s Fábií předjíždíte - sice legálně podle pravidel, ale absolutně nebezpečně, tak je mi na blití. Všichni chytrý jak rádio, ale řídit umí asi 10% ridičů. Naštěstí váš chtěný teror všeho, co se nechová podle stáda, jde uplně mimo mě. A to i díky tomu, že vy budete vždycky jen psát na netu co a jak byste udělali;-D Už se těším na víkend jak si v autě zase zařádím:-P

0 0
možnosti

Polárníliška

7. 8. 2009 12:47
Re: hmmm

Hlavně si před jízdou vyndej ruku z trenek, kde jí teď bez nejmenších pochyb máš :-P

0 0
možnosti

tomashinka

7. 8. 2009 9:03
Pospíchání nic neřeší

Moje stokrát potvrzená zkušenost je, že podobné riskantní akce vůbec nic neřeší. Ať už jde o zmíněné předjíždění kolony, splašené předjíždění na nepřehledných místech (nejlépe před zatáčkou do které není vidět) a další podobné akce v drtivé většině případů čas neušetří, jediné, co geometrickou řadou zvyšují je pravděpodobnost pěkného průšvihu. Pominu, že podobné "předbíhání" je bezohledné a koleda o přesdržku ze strany ostatních, tak skoro vždy kolona stejně předjet nejde a akorát blbečci ještě více ucpou již tak dost našlapanou silnici a samozřejmě fakt, že překážejí záchranným sborům by měl být skutečně posuzován jako trestný čin, to prostě není sranda a každý z nás na toto chování může doplatit - to není JEJICH věc, svým chování ohrožují životy ostatních. Myslím, že rozumné řešení podobných situací je pořídit navigaci, sledovat zpravodajství, informační systémy (pokud jsou) a při ucpání sjet a kritické místo objet. Obvykle se člověk zdrží jen o pár minut.

0 0
možnosti

icmek

7. 8. 2009 11:32
Re: Pospíchání nic neřeší

samozřejmě. miluju když se mi deset minut lepí na zadek debil, kterej mě pak díky mojí dobrý vůli předjede, a stejně zkejsne předemnou, protože je předemnou dalších 50 aut ;)

0 0
možnosti

p555

7. 8. 2009 9:03
dopravni predpisy

prostudujte si dopravni predpisy - nevim jak v jinych statech - ale v CR plati, ze v pripade stojici kolony na dalnici, radi se vozidla leveho pruhu (levych pruhu) ke stredu a praveho pruhu doprava prave do odstavnihu pruhu... zachranna vozidla tak projizdeji pravym jizdnim pruhem a ne odstavnim...

viz nazorne obrazky

http://www.novapravidla.cz/HLAVNI-ZMENY-V-PRAVIDLECH/PRUJEZDNY-JIZDNI-PRUH-NA-DALNICICH

takze ti vami kritizovani ridici se chovaji presne a spravne, vchazeji do odstavneho pruhu tak jak jim to narizuje zakon...

0 0
možnosti

tomashinka

7. 8. 2009 9:22
Re: dopravni predpisy

Váš odkaz je naprosto správný, ale mám obavy, že článek řeší něco jiného - řeší předbíhání, kdy řidiči zneužívají volný pruh aby předběhli ostatní a tím riskují že volný pruh pro záchranné složky ucpou. Druhá věc je, že řidiči neznají způsob jak se v podobné situaci řadit (viz vámi uvedený odkaz) protože jde o novou věc a většina řidičů ji nemá zažitou. Ale v podstatě je jedno, jestli zůstane průjezdný odstavný pruh, nebo správně uvolněný pruh uprostřed, důležité je, aby bezohlední řidiči nezneužívali volný prostor k předbíhání. A o tom je článek.

0 0
možnosti

Trekar

7. 8. 2009 8:46
Ve Francii

Ve Francii mají na dálnici co každý kilometr velkou ceduli Nechte odstavný pruh volný, pro případ urgence (naléhavosti). Žádnou kolonu jsem tam sice nezažila, ale co jsem se ptala, tak složky IZS jezdí k nehodě tímto odstavným pruhem.

0 0
možnosti

Hanyz01

7. 8. 2009 8:00
Pro pitomce, co obhajují jízdu odstavným pruhem:

Autor má pravdu, jízda odstavným pruhem je jednak přestupek, jednak je to o hubu -

jsou totiž situace, kdy je pro modré majáky lepší projet tím odstavným, než se snažit prokličkovávat mezi druhým a třetím pruhem v naději (leckdy marné) že jim někdo uhne. Motorkáři ať si kolonu předjížději v mezeře mezi pruhy - sice je to taky minimálně na hraně zákona a je to navíc o hubu (pokud jedou rychle), ale každý rozumný řidič se jim bude snažit to místo udělat, motorka navíc nepotřebuje moc prostoru. V odstavném pruhu ovšem opět nemají co dělat.

Hodně se divím policii u nás, že po tomhle nejde, stejně tak je mimochodem nebezpečné i předjíždění kolony přes čerpací stanice (každodenní obrázek na Jižní spojce).

0 0
možnosti

p555

7. 8. 2009 9:03
Re: Pro pitomce, co obhajují jízdu odstavným pruhem:

nemate pravdu ani vy ani autor

http://www.novapravidla.cz/HLAVNI-ZMENY-V-PRAVIDLECH/PRUJEZDNY-JIZDNI-PRUH-NA-DALNICICH

0 0
možnosti

Noe007

7. 8. 2009 6:40
jako řidiči jsme burani...

zkušenost ze SRN před 10 lety, silnice 4 pruhy, dělená pásem. Utvořila se kolona, auta se automaticky stavěla napravo a nalevo. V prostřed zůstal volný pruh, Kterým projížděla jen ty auta, která to měla v nutnosti (policie, záchranka, hasiči, služby) a motorkáři, ale ty v té chvíli nikomu nevadili, protože, když jela sanitka, prostě se jen uhli. V článku zmiňuje autor auta ze západu, ale NDR není západ......

0 0
možnosti

velitel mesta bugulmy

7. 8. 2009 6:38
Pro autora

Dobrý článek, jen malé upřesnění pro autora. Ty desítky aut se západoevropskými značkami nebyli žádní Západoevropani. Na 95 procent to byli rumunští emigranti, kteří se v létě vracejí na chvíli domů. Proto někdy drsné chování i pod značkou CH. Můžete mi věřit, žiju v regionu.

0 0
možnosti

payoch

7. 8. 2009 3:52
jezdeni v odstavnem

moje zkusenost - napr v Bulharsku a v Recku se jezdi v odstavnych pruzich vcelku normalne. vytvori se tak dost mista na predjizdeni. pokud nekdo specha, tak at klidne specha. a je mi jedno jestli to je sanitka nebo bmw. proste uhnu... je par takovych co se snazi vychovavat, pak to skonci celnim stretem... berete to jako ze nekdo vycurava s ostatnima? predpisy v CR jasne urcuji, kudy ma sanitka jet. a opravdu to neni odstavny pruh. a pokud specha, tak at specha. treba ho potkate za par kilometru zaparkovaneho nekomu v zadku, kdo se snazil vychovavat a zablokoval ho..

0 0
možnosti

velitel mesta bugulmy

7. 8. 2009 6:35
Re: jezdeni v odstavnem

Vy jste dobrej pokrytec. Takže podle vás sanitka nemá jet odstavným pruhem, takže vy můžete, co?

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Ročník 1978.

Oblíbení blogeři: pánové R. J. Hřebíček, Binko a Kremlík.

Právě čtu István Bibó, Breviárium.