Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z

zcek

16. 7. 2009 10:55
nemám žádné

Na jednu stranu tlak, že nemám žádnou tuhle pojistku a co když se mi něco stane a blablabla, na druhou stranu moje naprostá nezlomnost, že na tohle nikdy nepřistoupím, protože znám dost těch pojišťováků a vím, že si akorát pojišťovna rozdělí moje prachy mezi svoje lidi, něco jako když vám někdo chce prodat vysavač za 80tis, z toho 10tis dostane on, 15 jeho šéf, 20 šéf jeho šéfa atd a reálná hodnota vysavače je 2tis korun. Kdo z okolí je pojištěný na úraz nebo tak něco, tak má jen špatné zkušenosti, protože když se pak něco stane, tak si pojišťovna skoro vždycky něco našla, proč mu skoro nic nedala. To si radši syslím přebývající prachy na nějakých výnosových věcech. Ale do pojiš´toven - nikdy.

0 0
možnosti
HK

HarryIKeogh

16. 7. 2009 8:35
?!?!?!?!

...každý člověk se živý jak umí, nemusím pojišťováky, ale psát tady o tom že jsou přeplacení?!...to může jen intelktuál, který není schopen pochopit, že je to obchod jako každý jiný a jak je placený je pouze věcí pojišťoven....jak říká klasik: "Buďto chceš anebo ne a ostatní jsou kecy!"

0 0
možnosti
HV

terminal

16. 7. 2009 22:48
Re: ?!?!?!?!

Naprostej souhlas. Kde je vlastně hranice toho kdo je a kdo není přeplacen? To je fakt věc názoru. A hlavně: ze zákona každý kdo uzavírá pojistku MUSÍ na přání klienta sdělit výši provize za ten konkretní produkt. Tedy si každý může např. nechat předložit návrhy od různých pojišťoven (to by měl dělat každý) a pokud si myslí, že je to pro jeho pojistku důležité, tak se zeptat na provizi a je to. Takovýhle kecy o přeplacení jsou potom keci v kleci.

0 0
možnosti
N

Niky79

16. 7. 2009 8:06
Absolutne nesnasim...

... kdyz se nekdo ze znamych stane pojistovakem a nasledne zacne pojisteni nabizet vsem svym znamym a pratelum. To je proste trapne. Ale uz to neresim. Kdyz chce takovy clovek prijit na navstevu (coz u normalniho cloveka znamena posezeni s vinem atd.), on chce pojistovat (nekdy nechce, ale stejne k tomu sklouzne). Takze takove lidi ani k sobe nezvu (jeste pak rozkecavaj, ze u me byli na "konzultacich")

0 0
možnosti
FM

Fery Mara

16. 7. 2009 6:22
Je to o vědomí a svědomí...

Většina pojišťováků, či jak se u nich říká "finančních poradců" se časem dostane do situace (ne všichni samozřejmě), že pochopí princip toho úžasného, spořícího a jistícího produktu, zvaného životní pojištění. Je jedno, zda se jmenuje kapitálové, investiční, důchodové, flexibilní apod. Je to produkt absolutně nevýhodný a to i v případě možnosti odpočtu od základu daně. Prostě pozná, že lidem (klientům) musí lhát. A nyní je na něm, zda bude ve lži pokračovat dál, či zjistí, že má nějaké svědomí a nechá toho. Proto pojišťovny a různé poradenské firmy stojí hlavně o méně vzdělané, o studenty a mladé lidi, neboť předpokládají jejich menší znalosti a hlavně chuť si vydělat. Nikde u těchto firem se nedozvíte podrobnosti o pojistné matematice.

Jsou výjimky, většinou poradenské firmy, které dnes tento druh "spoření na důchod" skoro neprodávají. Když už, tak jen v rámci benefitů a nebo tam, kde to platí zaměstnavatelé.

Tento obor nění tudíž o znalostech vlastních produktů, ale o umění prodat...

0 0
možnosti
PK

curybrk1

16. 7. 2009 8:29
Re: Je to o vědomí a svědomí...

Asi Vám tady všem uniká pojem pojištění a spoření jinak nechápu o čem je celá tahle tlachanice !!

0 0
možnosti
VK

ArtistCZ

16. 7. 2009 2:44
Musím jen souhlasit

Chvilku jsem dělal pro pojišťovnu a zjistil jsem kolik to mají vlastně produktů, že v tom měl bordel i náš teamleader. Radit lidem aby investovali do něčeho co je samo o sobě nevýhodné, co má minimální výnos, musíte to tam mít 30 let je zhovadilost. Kdyby to radši ty lidi hodili do nějakých střešních fondů, nemuseli by jsme potom poslouchat, jak někdo zase uzavřel hloupé připojištění.

0 0
možnosti
S

Smir

16. 7. 2009 1:54
Provize za půl roku

Ještě by stálo pro dokreslení celkové situace dodat že provize za vyplacenou smlouvu se vyplácela nejdřiv za tři měśice nebo i půl roku. Alespoň jak kamarád líčil...

Dobrej článek.

R^

0 0
možnosti
PN

viglib

15. 7. 2009 23:30
Dokud nebude rozdil

mezi poplatkem za produkt sjednany na prepazce a poplatkem, ktery je provizi pro zprostredkovatele, tak si lide neuvodmi, jak moc draha je ta sluzba "zdarma".

Ve chvili, kdy bych na prepazce zaplatil vyrazne mene nebo nic, by okamzite nastal tlak na snizeni provize a samozrejme by prezili jen ty spolecnosti a ti poradci, kteri by prinaseli hodnotu, ktera odpovida sluzbam, ktere poskytuji.

To se ovsem nestane, protoze prave tohoto efektu jsou si financni ustavy velice dobre vedomi a je jasne, ze vetsina dnesnich poradcu by bez onech vysokych poplatku neprezila, coz by se na konci obratilo proti financnim usavum samotnym.

takze nezbyva nez se smirit s realitou a v oblasti financi se vzdelavat. kdyby mela vetsina populace odpovidajici vzdelani, tak by se nemohlo dit to, co se deje dnes - zivotka jako recept na cokoliv.

0 0
možnosti
MR

Nyx

15. 7. 2009 23:01
lev

Díky za pěkný článek, mám v podstatě identické zkušenosti se stejnou pojišťovnou (tou holandskou). Jediný rozdíl je ten, že jsem se u nich patlal až po VŠ je to asi 2 roky zpátky. Pouze jiná agentura, složení v podstětě stejné, staří matadoři s polštářem klientů, kteří je živí a banda různých zoufalců včetně mě, kterým nakukají při pohovoru, že budete vydělávat min. 59k měsíčně, samé motivační akce, všechno si člověk platí ze svého, systém letadla samozřejmě, kdy každý nováček živí svého manažera a samozřejmě tlak na to, abyste uzavírali co nejvíce životních investičních pojistek=drahé pojistky, které nejsou jen tak pro někoho. Nejhorší je, že tomu člověk ze začátku věřil, stálo mě to moje úspory z předchozího zaměstnání, které jsem do svého asi půlročního působení u této pojišťovny musel investovat.

0 0
možnosti
ID

ivan12345

15. 7. 2009 20:40
souhlas

doporucuji kazdemu kdo kritizuje autora uzavrit jakykoliv typ kapitalove pojistky. po par letech se mu prijdete omluvit. system kapitaloveho pojisteni je systemem kde kapitalovy je pouze nazev. u rizikove pojistky, ktera stoji na stejne riziko zlomek pojistneho, dosahnete stejneho kryti a usetrene penize muzete dat treba do stavebniho sporeni - tam vidite kazdou minutu kolik penez mate a jakeho zhodnoceni dosahnete.

0 0
možnosti
L

lotky

15. 7. 2009 22:30
Re: souhlas

Toto bych nazval nepochopením problému kapitálové pojistky. Ono právě díky tomu slovíčku kapitálové můžete při dnešní pojistce narvané riziky za dejme tomu 1000 korun měsíčně za 40 let platit stále 1000 korun, i když budete jistě za 40 let mnohem rizikovější člověk ohledně pojištění úmrtí atd. Lidi, který si myslej, že se pojistěj a ještě z toho vytřískaj víc peněz než vložili jsou dost naivní. Z čeho by se totiž potom platilo to pojištění?!

A jen tak mimochodem, NIKDO vám nepojistí smrt na fixní splátku (pojistné), ale bude se v čase měnit. Díky kapitálové pojistce to ale nepoznáte. Na pojistnym zprostředkovateli je toto klientovi vysvětlit, princip chování apod. Bohužel se často setkávám s tím, že to PZ nevysvětlují a skoro denodenně se pak vysvětluje nasranejm lidem, že když si platili 20 let 200 Kč měsíčně a byli pojištěný na 300 tisíc, že opravdu tam nemůžou mít naspořeno 72000 (vklad) a úroky...

0 0
možnosti
OM

tbolt007

15. 7. 2009 19:48
Taky jsem..

..měl tu čest dělat finančního poradce (rozuměj prodavače životních pojistek). Z vlastní zkušenosti: Na podobný pohled je potřeba jen trochu odstupu. Vidím to stejně. Karma+

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Ročník 1978.

Oblíbení blogeři: pánové R. J. Hřebíček, Binko a Kremlík.

Právě čtu István Bibó, Breviárium.