Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Klausův planetární úspěch

V souvislosti s tím, jak se čím dál více množí zprávy o podvodech souvisejících s teoriemi o globálním oteplování a o tom, jak se globální oteplovači a další zelenkové tvrdě pakují finanční hotovostí, bych rád zdůraznil jeden důležitý Klausův úspěch, který se nově dostává do úplně jiného světla. Je to úspěch s knihou Modrá, nikoli zelená planeta, která poprvé vyšla česky v roce 2007.

Modrá je dobráklaus.cz

Tehdy snad ještě šlo Klause vykreslovat jako osamoceného blázna, který údajně stojí proti všem vědeckým faktům a údajně proti zcela sjednocené vědecké komunitě. V roce 2010 je vše jinak (viz výborné blogy Vítězslava Kremlíka), jistoty dávno nejsou a potisící se ukazuje, že všechno bylo a je jaksi jinak. Klausova kniha vyšla mezitím v celkem fenomenálním počtu (na tento druh literatury a na autora z malé země) 13ti jazyků. Kromě velkých světových jazyků třeba i v dánštině nebo albánštině a poslední, arabské vydání, letí Klaus zanedlouho předtavovat do Egypta. Do konce února to bude dokonce 15 jazyků, včetně japonštiny. Tož včíl mudruj!!

Ale nejde jen o vydání knihy. Všechny jazykové mutace Klaus podpořil minimálně jednou přednáškou na některé z významných univerzit, ve významných think-tancích, podpisovou akcí v každém lepším knihkupectví atd. Typicky klausovská umanutá systematičnost a bojovnost, která je mi velmi sympatická. Nepokládám Klause ani náhodou za neomylného, nejlepšího a mám k lecčemus v jeho podání výhrady, nicméně toto téma je vedle diskuze k evropské integraci, naší státnosti, něco, k čemu přispěl naprosto neoddiskutovatelně velmi významným dílem.

Některé starší blogy o Klausovi a zelenkách:

Je to prý zelený, stojí to čtyřikrát víc...

Klaus odborářům...

Smutek z Václavů...

Blbá Káťa...

 

I ten největší antiklausovec by to měl umět ocenit. Ctít soupeře není špatná věc. Klaus nám to nedávno připomněl, když hostil na Hradě Miloše hruškovicí. A tak když i děda Homolka moh bábě Homolkový uznat pravdu, mohli by ji někteří zelenkové uznat Klausovi... šak by jich neubylo!

 

Autor: David Prokop | čtvrtek 28.1.2010 19:25 | karma článku: 29,73 | přečteno: 1758x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Ročník 1978.

Oblíbení blogeři: pánové R. J. Hřebíček, Binko a Kremlík.

Právě čtu István Bibó, Breviárium.